Ultimele Stiri
Vernisaj expoziție de miniaturi și cărți liliput la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” Iași – Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, împreună cu Primăria Municipiului Iași, vă invită joi 1 august 2019, ora 18:00 să ne fiți alături la vernisajul expoziției de miniaturi și cărți liliput ce se va desfășura la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” Iași, strada Lăpușneanu nr. 24. Prezintă: Prof. univ. dr. Mihai Dorin Expoziția reunește obiecte unicat aparținând […]Expo ”Hunting Moldavia 2019”, Târg Internațional de Vânătoare și Pescuit, cu vânzare – Vă invităm să participați, ca expozant și / sau partener, la Expo ”Hunting Moldavia 2019”, Târg Internațional de Vânătoare și Pescuit, cu vânzare. Evenimentul include și alte trei activități principale: 1. desfășurarea unui Festival Vânătoresc, cu mai multe concursuri și activități specifice, conform prezentării de mai jos; 2. Tir cu arcul; 3. Activități distractive și atractive pentru copii și tineri, […]Un nou parc industrial va fi construit la Miroslava – Consiliul Județean Iași și Primăria Miroslava se asociază în vederea realizării unui nou parc industrial în județ. Este vorba despre al doilea obiectiv de acest fel care se va deschide în comună și care va avea o suprafață de 25 de hectare. În vederea urgentării înființării acestuia, reprezentanții primăriei Miroslava au solicitat sprijinul Consiliului Județean. […]Întâlnire de lucru la nivel înalt, la Iași, pe tema Autostrăzii A8. Partidele și societatea civilă, la aceeași masă – Astăzi a avut loc o întâlnire de lucru între asociațiile civice ”Împreună pentru A8” și ”Moldova vrea autostradă” și partidele politice PNL Iași, USR Iași, PLUS Iași și PMP Iași, pe tema proiectului Autostrăzii Unirii – A8.  Participanții au solicitat renunțarea la Parteneriatul Public Privat privind Autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș (A8) și […]Cu vor arata tramvaiele aduse la Iași dacă vor fi livrate de polonezii de la Pesa – Firma poloneză Pesa a publicat fotografii cu randări ale tramvaielor care ar putea ajunge la Iași, în urma licitației organizate în prezent de Primăria Iași.  Livrare ar include 16 astfel de tramvaie.  Pesa a produs, până acum peste 700 de tramvaie din care 150 au mers către export.

Un nou parc industrial va fi construit la Miroslava

Consiliul Județean Iași și Primăria Miroslava se asociază în vederea realizării unui nou parc industrial în județ. Este vorba despre al doilea obiectiv de acest fel care se va deschide în comună și care va avea o suprafață de 25 de hectare.
În vederea urgentării înființării acestuia, reprezentanții primăriei Miroslava au solicitat sprijinul Consiliului Județean.
”Avem un parc industrial înființat în anul 2014, în care avem 60 de investitori care vor crea aproximativ 3000 de locuri de muncă. Anul acesta am obținut de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice autorizația pentru cel de al doilea parc, pe care încercăm să îl facem funcțional anul viitor și pentru care avem deja solicitări și chiar contracte încheiate. Interesul nostru este să îl finalizăm cât mai repede, de aceea, am solicitat sprijinul Consiliului Județean pentru a ne ajuta cu crearea rețelei de utilități”, a afirmat Dan Niță, primarul comunei Miroslava.

Consiliul Județean va deveni partener asociat în administrarea parcului în vederea dezvoltării rapide a investiției.

”Inițial, când am deschis primul parc, ne-am propus ca ocuparea totală a acestuia să se realizeze în șapte ani însă, am atins acest grad de ocupare într-o perioadă de numai doi ani. Suntem în situația în care avem foarte multe cereri de la companii foarte mari din străinătate, iar pentru a aduce infrastructura la nivelul optim în ritmul pe care ni-l solicită investitorii avem nevoie de ajutorul CJ. Dacă nu le oferim condițiile solicitate riscăm să pierdem investiții mari, aducătoare de profit și creatoare de locuri de muncă”, a spus Dorel Codină, directorul Parcului Industrial Miroslava.
„De mai multe luni ducem tratative pentru dezvoltarea Iașului și crearea de locuri de muncă precum și pentru atragerea unor companii mari în județ. Am răspuns favorabil solicitării din partea domnului primar de la Miroslava, de a intra în acest parteneriat, este nevoie să ne unim forțele pentru județ, deoarece, acum, primăria are nevoie de ajutorul Consiliului Județean pentru a urgenta darea acestuia în folosință. Sperăm să putem crea noi locuri de muncă și condiții pentru dezvoltarea județului”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Parteneriatul între ”Miroslava Industrial Park” și Consiliul Județean va fi supus votului plenului la prima întrunire a aleșilor județului.