Ultimele Stiri
Calendar Creștin Ortodox 2020. Mare sărbătoare la români luni, 20 iulie. Ce este interzis să faci în această zi – Calendar Creștin Ortodox 2020. Mare sărbătoare la români luni, 20 iulie. Ce este interzis să faci în această zi Conform situaţiei statistice existente la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, este vorba despre 106.266 bărbaţi şi 35.790 femei care poartă numele  sau derivate ale acestuia. La prenume masculine cel mai întâlnit este […]A murit președintele Uniunii Naționale a Studenților din România –   Vlad Dediu, liderul Uniunii Naționale Studenților din România, a murit la spital după ce a fost scos din mare în stare gravă, la Mamaia.   Tânărul, în vârstă de 22 de ani, venise să se distreze alături de prieteni. Potrivit relatărilor de la fața locului, tânărul a intrat în apă, a fost prins de […]Activitatea pe Aeroportul Iași revine la normal –   Activitatea pe Aeroportul Iași revine la normal, fiind reluate treptat zborurile care au fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19. Destinațiile operate în prezent sunt: ✈Paris (Franța) ✈Billund (Danemarca); ✈Dortmund (Germania); ✈München (Germania) ✈Köln (Germania) ✈Larnaca (Cipru); ✈Tel Aviv (Israel); ✈ Bruxelles (Belgia) ✈Liverpool (Marea Britanie) ✈Londra (Marea Britanie) ✈ Torino (Italia) ✈Bergamo (Italia); […]Meteorologii anunță răcirea vremii, de marți, în majoritatea regiunilor – Meteorologii anunță răcirea vremii, de marți, în majoritatea regiunilor. În Muntenia, Dobrogea și Oltenia termometrele vor indica în continuare temperaturi caniculare. Administrația Națională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor, valabilă în intervalul 6-19 iulie. În Banat, răcirea vremii din data de 7 iulie va determina înregistrarea unor valori […]În ultimele 24 de ore, peste 3000 de pompieri au intervenit în 34 de localități din 16 județe – În ultimele 24 de ore, peste 3000 de pompieri au intervenit în 34 de localități din 16 județe ( AB, BC, BH, BN, BV, BZ, CS, GL, HD, HR, MM, MS, NT, PH, SJ și TM) pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vântul puternic. Situații deosebite au fost înregistrate în județele Prahova […]

Un nou parc industrial va fi construit la Miroslava

Consiliul Județean Iași și Primăria Miroslava se asociază în vederea realizării unui nou parc industrial în județ. Este vorba despre al doilea obiectiv de acest fel care se va deschide în comună și care va avea o suprafață de 25 de hectare.
În vederea urgentării înființării acestuia, reprezentanții primăriei Miroslava au solicitat sprijinul Consiliului Județean.
”Avem un parc industrial înființat în anul 2014, în care avem 60 de investitori care vor crea aproximativ 3000 de locuri de muncă. Anul acesta am obținut de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice autorizația pentru cel de al doilea parc, pe care încercăm să îl facem funcțional anul viitor și pentru care avem deja solicitări și chiar contracte încheiate. Interesul nostru este să îl finalizăm cât mai repede, de aceea, am solicitat sprijinul Consiliului Județean pentru a ne ajuta cu crearea rețelei de utilități”, a afirmat Dan Niță, primarul comunei Miroslava.

Consiliul Județean va deveni partener asociat în administrarea parcului în vederea dezvoltării rapide a investiției.

”Inițial, când am deschis primul parc, ne-am propus ca ocuparea totală a acestuia să se realizeze în șapte ani însă, am atins acest grad de ocupare într-o perioadă de numai doi ani. Suntem în situația în care avem foarte multe cereri de la companii foarte mari din străinătate, iar pentru a aduce infrastructura la nivelul optim în ritmul pe care ni-l solicită investitorii avem nevoie de ajutorul CJ. Dacă nu le oferim condițiile solicitate riscăm să pierdem investiții mari, aducătoare de profit și creatoare de locuri de muncă”, a spus Dorel Codină, directorul Parcului Industrial Miroslava.
„De mai multe luni ducem tratative pentru dezvoltarea Iașului și crearea de locuri de muncă precum și pentru atragerea unor companii mari în județ. Am răspuns favorabil solicitării din partea domnului primar de la Miroslava, de a intra în acest parteneriat, este nevoie să ne unim forțele pentru județ, deoarece, acum, primăria are nevoie de ajutorul Consiliului Județean pentru a urgenta darea acestuia în folosință. Sperăm să putem crea noi locuri de muncă și condiții pentru dezvoltarea județului”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Parteneriatul între ”Miroslava Industrial Park” și Consiliul Județean va fi supus votului plenului la prima întrunire a aleșilor județului.