Ultimele Stiri
“Presa , vremurile și politica” de Petru Frasila – Pe 6 decembrie 2019 ,Uniunea scriitorilor din România filiala Iași a lansat cărțile :De partea bună a ierbii” autor Răsvan Popescu și “Presa , vremurile și politica” autor Petru Frasila – ora 15.00 la Sala CUB a Teatrului Național ( au vorbit : Ioan Holban,Casian Maria Spiridon, Ady Cristi,Dragoș Vicol,Eugen Tarcoveanu, Răsvan Popescu , Petru […]Deschiderea noului centru Toyota Piatra Neamț – Evenimentul a avut loc pe 6 decembrie. Showroom-ul Toyota este situat în incinta Shopping City Piatra Neamț (Bulevardul Decebal, numărul 79).Cui ii e frică de Moș Nicolae – Vă asteptăm la un concert deosebit de Sfântul Nicolae. O să vă placă in mod sigur ce v-am pregătit in această zi. Un spectacol bogat in sonorități ,extrem de atractiv pentru publicul de toate vârstele. Concertul are loc in clubul Hanovra Bar & Lounge din Piatra Neamț, sâmbăta 6 decembrie 2019 ora 19.00 Rezervări la […]Concert de colinde la Parohia “Adormirea Maicii Domnului”din Boiștea jud. Neamț – Concert de colinde Duminică, 15 Decembrie 2019, ora 16:00 Casa Socială „ Sfântul Apostol Andrei „ Boiștea COPII AI ACELUIAȘI DUMNEZEU (grupul catehetic al Parohiei Boiștea) CAMENA (Piatra Neamț-corul preoteselor) DOMNU’ TRANDAFIR (Școala Boiștea) RUBINE MOLDAVE (Piatra Neamț) VÂNĂTORII LUI ȘTEFAN CEL MARE ( Asociația culturală Vânători) VESTITORII BUCURIEI ( ATOR Târgu Neamț ) SOCIETATEA […]Sf. Nicolae – tradiții și obiceiuri. De ce este supranumit și „Făcătorul de minuni” – Sfântul Nicolae, primul moș generos din luna sărbătorilor și a cadourilor este și unul dintre cei mai iubiți sfinți ai românilor. Sfântul Nicolae, sărbătorit pe 6 decembrie, supranumit şi “Făcătorul de minuni”, patron al Greciei şi al altor oraşe din Apusul Europei, este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii. Biserica Sfântul Gheorghe Nou […]

Un nou parc industrial va fi construit la Miroslava

Consiliul Județean Iași și Primăria Miroslava se asociază în vederea realizării unui nou parc industrial în județ. Este vorba despre al doilea obiectiv de acest fel care se va deschide în comună și care va avea o suprafață de 25 de hectare.
În vederea urgentării înființării acestuia, reprezentanții primăriei Miroslava au solicitat sprijinul Consiliului Județean.
”Avem un parc industrial înființat în anul 2014, în care avem 60 de investitori care vor crea aproximativ 3000 de locuri de muncă. Anul acesta am obținut de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice autorizația pentru cel de al doilea parc, pe care încercăm să îl facem funcțional anul viitor și pentru care avem deja solicitări și chiar contracte încheiate. Interesul nostru este să îl finalizăm cât mai repede, de aceea, am solicitat sprijinul Consiliului Județean pentru a ne ajuta cu crearea rețelei de utilități”, a afirmat Dan Niță, primarul comunei Miroslava.

Consiliul Județean va deveni partener asociat în administrarea parcului în vederea dezvoltării rapide a investiției.

”Inițial, când am deschis primul parc, ne-am propus ca ocuparea totală a acestuia să se realizeze în șapte ani însă, am atins acest grad de ocupare într-o perioadă de numai doi ani. Suntem în situația în care avem foarte multe cereri de la companii foarte mari din străinătate, iar pentru a aduce infrastructura la nivelul optim în ritmul pe care ni-l solicită investitorii avem nevoie de ajutorul CJ. Dacă nu le oferim condițiile solicitate riscăm să pierdem investiții mari, aducătoare de profit și creatoare de locuri de muncă”, a spus Dorel Codină, directorul Parcului Industrial Miroslava.
„De mai multe luni ducem tratative pentru dezvoltarea Iașului și crearea de locuri de muncă precum și pentru atragerea unor companii mari în județ. Am răspuns favorabil solicitării din partea domnului primar de la Miroslava, de a intra în acest parteneriat, este nevoie să ne unim forțele pentru județ, deoarece, acum, primăria are nevoie de ajutorul Consiliului Județean pentru a urgenta darea acestuia în folosință. Sperăm să putem crea noi locuri de muncă și condiții pentru dezvoltarea județului”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Parteneriatul între ”Miroslava Industrial Park” și Consiliul Județean va fi supus votului plenului la prima întrunire a aleșilor județului.