Ultimele Stiri
Restricții de trafic pe Șoseaua Bucium timp de două săptămâni – Începând cu data de 13 noiembrie 2023, până la 28 noiembrie 2023, vor fi impuse restricții de trafic pe Șoseaua Bucium, segmentul cuprins între intersecția cu str. Trei Fântâni și bld. Poitiers, ca parte a procesului de implementare a proiectului „Extinderea sistemului de apă și canalizare în zona metropolitana a Municipiului Iași – zona Sud […]PĂRINTELE CRIN TRIANDAFIL THEODORESCU LA INTERVIURILE ”AMBASADOR PENTRU ROMÂNIA” – COMUNICAT DE PRESĂ Părintele Crin Triandafil Theodorescu este invitatul de copertă în noul număr al revistei ”Ambasador pentru România”. Este un ambasador al Iubirii supreme și al Învierii și îl găsim la parohia Lușca din județul Bistrița-Năsăud. Veți putea citi unul dintre cele mai frumoase interviuri din istoria revistei.   Ales de Dumnezeu ”desculțul” să […]A APĂRUT NUMĂRUL 9 AL REVISTEI ”AMBASADOR PENTRU ROMÂNIA” – COMUNICAT DE PRESĂ A APĂRUT NUMĂRUL 9 AL REVISTEI ”AMBASADOR PENTRU ROMÂNIA”   A ieșit de sub tipar numărul 9 al revistei ”Ambasador pentru România”, una dintre cele mai prestigioase publicații ale elitelor românești din țară și din diaspora. Și în această ediție veți descoperi poveștile unor personalități marcante care fac excelență pentru România în […]Medicul Grigore Tinică, o somitate în chirurgia cardiovasculară europeană, la interviurile revistei ”Ambasador pentru România” – Medicul Grigore Tinică, o somitate în chirurgia cardiovasculară europeană, se numără printre invitații revistei ”Ambasador pentru România”, numărul 8. Interviul a fost realizat de Cristiana P. Bota, fondatoarea publicației, la Institutul de Boli Cardiovasculare ”George I. M. Georgescu” din Iaşi.   Grigore Tinică este medic şi nu orice medic, ci unul dintre cei mai buni […]Anunt de licitatie – Oraşul Slănic Moldova – Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: : Oraşul Slănic Moldova, oraş Slănic Moldova, Str. Vasile Alecsandri, nr. 4, judeţul BACĂU, telefon 0234348119, fax 0234348829, cod fiscal 4278442 , persoana de contact : Scurtu Mihaela Alina , email […]

PĂRINTELE CRIN TRIANDAFIL THEODORESCU LA INTERVIURILE ”AMBASADOR PENTRU ROMÂNIA”

COMUNICAT DE PRESĂ

Părintele Crin Triandafil Theodorescu este invitatul de copertă în noul număr al revistei ”Ambasador pentru România”. Este un ambasador al Iubirii supreme și al Învierii și îl găsim la parohia Lușca din județul Bistrița-Năsăud. Veți putea citi unul dintre cele mai frumoase interviuri din istoria revistei.

 

Ales de Dumnezeu ”desculțul” să clădească iubire și veșnicie în oameni, părintele Triandafil se declară un om profund dedicat științei și cunoașterii științifice, un vaccinist, un promotor al tehnologiei și al progresului civilizațional. A înțeles că preoția îi este chip cioplit pe cerul destinului după o revelație care a rupt marginile lumii pământene și cea de dincolo de ceruri s-a prăbușit, cutremurându-i ființa. Atunci și-a simțit sufletul cuprins de o pace desăvârșită și a știut că niciodată nu se va mai teme de moarte și, culmea, nici de viață. Erau stări pe care Dumnezeu le clădise în el, viața și moartea deveniseră deodată lumină.

 

Astăzi, părintele Crin Triandafil este una dintre cele mai luminoase figuri ale Năsăudului. Slujește în ”cea mai frumoasă biserică din lume după Hagia Sofia”, unde a reușit să formeze o frumoasă comunitate de creștini, dar vorbele îi sunt ascultate cu nesaț și la evenimentele la care ia parte, fie pe linie religioasă sau cultural-științifică. În plus, scrierile sale sunt citite și răscitite tocmai pentru că reușesc să aprindă în oameni candela iubirii și, prin iubire, a veșniciei. Scriitura sa nu e ușoară, așa cum i s-a spus, dar, mărturisește părintele Triandafil, important nu este să fie citit, ci să fie crezut atunci când spune că ”Hristos a Înviat”. Acesta e adevărul suprem din viața unui preot și reducția la esență a tuturor enunțurilor lui.

 

Născut la Mangalia, Crin Triandafil Theodorescu se trage dintr-o familie de cărturari. Tatăl său era un cufăr cu povești și visări, iar părintele Triandafil a moștenit din plin darul de a visa lumi nevăzute și pasiunea pentru cuvinte și pentru clipirile egeice ale lumii.

 

Prozatorul Radu Tudoran a locuit în casa Theodorescu, fiind prieten bun cu unchiul părintelui Triandafil, acolo unde a scris mai multe opere literare. Din visul lui Radu Tudoran și-al unchiului său s-a născut romanul ”Toate pânzele sus”, lucru neconsemnat de istoricii literari.

 

Triandafil a avut de mic aversiune față de conveniențele impuse de societate și nimic nu s-a schimbat între timp. Așa se face că cel mai ”înfumurat tip din emisferă” a decis, la 16 ani, să își schimbe numele de botez din Crin în Crin Triandafil, preluând prenumele tatălui, ca o unică soluție la tema universală a nemuririi. Așa a devenit întreg. Astăzi, la o vreme de la dispariția tatălui, are tot mai mult senzația că și fotografiile încep să semene, nu doar numele. Că ”pe măsură ce îmbătrânim ies din noi părinții și bunicii, ca o imagine care se relevează târziu, în timp, că-i ducem în străfunduri și-i lăsăm moștenire în copiii noștri, întregi și nevătămați”.

 

Celor care nu cred în existența unui Creator, pe motiv că nu poate fi atins, părintele Triandafil le face un apel la decența rațiunii. În opinia sa, nu este științific să afirmi că nu există Dumnezeu câtă vreme nu se știe mai nimic despre lumea în care trăim și propune amânarea răspunsului până când vom cotrobăi tot universul.

 

Și pentru că puțini dintre noi înțeleg cu adevărat sensul Iubirii și al Învierii, uitând că viața începe și se termină în palmele lui Dumnezeu, vă invităm să îl citiți pe părintele Cri Triandafil Theodorescu în numărul 9 al revistei ”Ambasador pentru România”. Veți parcurge un interviu copleșitor și înălțător, așa cum este și iubirea lui Dumnezeu.

 

Publicația “Ambasador pentru România” este una dintre puținele reviste care susțin excelența românească, promovând cultura, tradițiile și valorile din mediul academic românesc. În decembrie se împlinesc trei ani de existență, timp în care au ieșit de sub tipar nouă numere cu peste 170 de intervievați, oameni care fac excelență pentru România, fie că sunt în țară, fie că sunt în diaspora.

 

”Ambasador pentru România” este un demers jurnalistic menit a oferi veșnicie inimii și spiritului românesc! Haideți să dăm România cea bună mai departe!

 

Această publicaţie a fost tipărită cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni iulie-noiembrie 2023. Conţinutul acestei publicații nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

 

Parteneri media: Radio România, Asociația Românilor din UK, Teatrul Național ”I. L. Caragiale” București (TNB), Repatriot