Ultimele Stiri
Calendar Creștin Ortodox 2020. Mare sărbătoare la români luni, 20 iulie. Ce este interzis să faci în această zi – Calendar Creștin Ortodox 2020. Mare sărbătoare la români luni, 20 iulie. Ce este interzis să faci în această zi Conform situaţiei statistice existente la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, este vorba despre 106.266 bărbaţi şi 35.790 femei care poartă numele  sau derivate ale acestuia. La prenume masculine cel mai întâlnit este […]A murit președintele Uniunii Naționale a Studenților din România –   Vlad Dediu, liderul Uniunii Naționale Studenților din România, a murit la spital după ce a fost scos din mare în stare gravă, la Mamaia.   Tânărul, în vârstă de 22 de ani, venise să se distreze alături de prieteni. Potrivit relatărilor de la fața locului, tânărul a intrat în apă, a fost prins de […]Activitatea pe Aeroportul Iași revine la normal –   Activitatea pe Aeroportul Iași revine la normal, fiind reluate treptat zborurile care au fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19. Destinațiile operate în prezent sunt: ✈Paris (Franța) ✈Billund (Danemarca); ✈Dortmund (Germania); ✈München (Germania) ✈Köln (Germania) ✈Larnaca (Cipru); ✈Tel Aviv (Israel); ✈ Bruxelles (Belgia) ✈Liverpool (Marea Britanie) ✈Londra (Marea Britanie) ✈ Torino (Italia) ✈Bergamo (Italia); […]Meteorologii anunță răcirea vremii, de marți, în majoritatea regiunilor – Meteorologii anunță răcirea vremii, de marți, în majoritatea regiunilor. În Muntenia, Dobrogea și Oltenia termometrele vor indica în continuare temperaturi caniculare. Administrația Națională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor, valabilă în intervalul 6-19 iulie. În Banat, răcirea vremii din data de 7 iulie va determina înregistrarea unor valori […]În ultimele 24 de ore, peste 3000 de pompieri au intervenit în 34 de localități din 16 județe – În ultimele 24 de ore, peste 3000 de pompieri au intervenit în 34 de localități din 16 județe ( AB, BC, BH, BN, BV, BZ, CS, GL, HD, HR, MM, MS, NT, PH, SJ și TM) pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vântul puternic. Situații deosebite au fost înregistrate în județele Prahova […]

EFECTE HIDROMETEOROLOGICE înregistrate la nivel național în intervalul 14.06.2020, ora 07:00 – 15.06.20202, ora 07:00

 

În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în intervalul 14.06.2020, ora 07.00 – 15.06.2020, ora 07.00, s-au înregistrat efecte în 37 localități din 17 județe ( AB, AG, BV, BN, BH, CS, CL, GR, HD, HR, IL, IF, MS, NT, SB, TM și VL), unde structuri din cadrul IGSU au intervenit, în cooperare cu celelalte elemente ale SNMSU, pentru evacuarea apei din 12 case, 59 curți, 9 anexe, 46 beciuri/subsoluri, cât și pentru degajarea a 5 copaci și a 5 acoperișuri de imobile, fiind afectate 3 autovehicule.

De asemenea, traficul rutier a fost temporar afectat pe 2 drumuri naționale ( DN 13 – BV și DN 19 – BH ) din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

În județul Harghita a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică în 3 localități, pentru 278 de consumatori.

Totodată, la nivelul județului Bihor, pe raza loc. Valea de Sus, s-a intervenit pentru căutarea unui copil în vârstă de 4 ani, luat de o viitură în data de 13.06.2020, ca urmare a creșterii debitului pârâului Valea de Sus. Minorul a fost găsit decedat.

Situația detaliată pe județe:

1. Județul ALBA
– în mun. Blaj s-a intervenit pentru evacuarea apei din, 6 subsoluri și 1 anexă.

2. Județul ARGEȘ
– în loc. Mărăcineni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

3. Județul BIHOR
– în loc. Criștiorul de Jos s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte și 1 beci;
– pe DN 19 în loc. Sălard s-a intervenit pentru a degaja 1 copac căzut pe carosabil;
– în mun. Oradea s-a intervenit pentru a degaja 1 copac căzut pe carosabil și pe 1 autoturism, precum și pentru evacuarea apei din 1 curte, o anexă și 1 beci.

4. Județul BISTRIȚA-NĂSĂUD
– în loc. Parva s-a intervenit pentru evacuarea apei din 5 case, 10 curți și 5 beciuri.

5. Județul BRAȘOV
– în mun. Brașov s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă;
– pe DN 13 în loc. Măieruș s-a intervenit pentru a degaja 1 copac căzut pe carosabil; – în loc. Târlungeni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci.

6. Județul CARAȘ-SEVERIN
– în loc. Glimboca s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 case și 27 curți; – în mun. Caraș Severin s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

7. Județul CĂLĂRAȘI
– în loc. Gruiu s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 curți;
– în mun. Oltenița s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 curți.

8. Județul GIURGIU
– în loc. Stoienești s-a intervenit pentru a degaja 1 element de acoperiș.

9. Județul HARGHITA
– în loc. Șicasău, Liban și Vărșag au fost nealimentați cu energie electrică 278 de consumatori (realimentare începând cu ora 16:35);
– în loc. Locodeni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci.

10. Județul HUNEDOARA
– în loc. Govăjdie s-a intervenit pentru a degaja 1 copac căzut pe carosabil;
– în loc. Chiscădaga s-a intervenit pentru a degaja 1 copac căzut pe carosabil și pentru evacuarea apei din 2 subsoluri;
– în loc. Hărțăgani s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 curte;
– în loc. Șoimuș s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci;
– în mun. Deva s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci;
– în loc. Valea Lupului s-a intervenit pentru evacuarea apei din 15 beciuri;
– în loc. Sălașu de Sus s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă.

11. Județul ILFOV
– în loc. Dărăști s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

12. Județul IALOMIȚA
– în mun. Slobozia s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 subsol al unei instituții publice.

13. Județul MUREȘ
– în loc. Beica de Jos s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă; – în loc. Reghin s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă.

14. Județul NEAMȚ
– în loc. Căciulești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 curți.

15. Județul SIBIU
– în loc. Gura Râului s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 subsoluri.

16. Județul TIMIȘ
– în mun. Lugoj s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 subsol;
– în loc. Racovița s-a intervenit pentru a degaja 4 elemente de acoperiș, care au avariat 2 autovehicule.

17. Județul VÂLCEA
– în loc. Dăești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 anexă;
– în loc. Vaideeni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;
– în loc. Bunești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte și 1 anexă;
– în loc. Mateești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 anexe;
– în loc. Măldărăști s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;
– în loc. Alunu s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți;
– în loc. Berbești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 5 beciuri, 4 anexe și 1 spațiu comercial.

La nivel central s-a monitorizarat și coordonat situația din teren prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI, completat cu Grupa Operativă a IGSU, care cooperează permanent cu celelalte instituții reprezentate în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

La nivel teritorial:

🔴transmiterea prognozelor, avertizărilor, înștiințărilor și informărilor, privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase către autoritățile competente, în vederea dispunerii măsurilor specifice;

🔴menținerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;

🔴instituirea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase;

🔴monitorizarea în teren a cursurilor de apă vizate de avertizările/atenționările hidrologice periculoase emise;

🔴activarea Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției (parțial prin operaționalizarea Grupelor Operative sau total prin completarea cu personal din cadrul tuturor instituțiilor implicate în gestionarea riscurilor) la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din 33 județe (AB, AG, AR, BC, BH, BN, BR, BT, BV, BZ, CS, CJ, CL, CV, DB, GR, GL, HD, HR, IL, IS, MM, MS, NT, PH, SB, SJ, SM, SV, TM, VL, VN și VS);

🔴transmiterea a 2 mesaje de informare a populației prin sistemul RO-ALERT în contextul avertizărilor COD ROȘU emise pentru județele Giurgiu și Timișoara.

Pentru gestionarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice, la nivelul național au fost, în serviciul operativ pregătiți să intervină, 21.086 lucrători (9.431 IGPR, 4.369 IGSU și 7.286 IGJR) cu 9.222 mijloace (4.857 IGPR, 2.907 IGSU și 1.458 IGJR).

La momentul raportării, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase nu sunt în desfășurare intervenții.

Sursă foto : ISU Timiș, ISU Giurgiu